Cercar

Inici -> Actualitat

La cartografia de Palma en un sol clic.

4 de juliol de 2017

L'Ajuntament de Palma fa pública per primera vegada tota la informació cartogràfica municipal a través del web imi.palma.cat

La iniciativa vol ser un nou impuls de Cort a la vocació de servei públic de l'Institut Municipal d'Innovació (IMI)

Banner Sistema d'Informació Cartogràfica

Palma, 4 de juliol de 2017.- El regidor d'Economia, Hisenda i Innovació, Adrián García Campos, i el gerent de l'Institut Municipal d'Innovació (IMI), Óscar Cereijo, han presentat avui el nou sistema d'informació cartogràfica municipal, en obert i gratuït, a través del portal imi.palma.cat. A la sessió informativa, també hi ha assistit el cap del servei de cartografia de l'IMI, José Manuel Miñano, qui ha donat els detalls de la documentació que ja es troba a l'abast de qualsevol ciutadà que ho vulgui consultar.

"Tota la cartografia de Palma en un sol clic", ha resumit el gerent de l'IMI, Óscar Cereijo, en relació a la facilitat i accessibilitat de la informació. Per la seva part, el regidor d'Economia, Hisenda i Innovació, Adrián García Campos, ha destacat que "per primera vegada es publica i es difon gratuïtament" tota la cartografia del municipi i la sèrie ortofotogràfica elaborada per l'Institut Municipal d'Innovació. D'aquesta manera, "facilitam l'accés d'empreses i particulars a totes les dades de l'Ajuntament amb un punt de trobada virtual, alhora que potenciam la vocació de servei públic de l'IMI, amb major control i rigor informàtic", ha afegit el regidor.

Nou sistema d'informació cartogràfica

Es posa a disposició aquest sistema d'informació cartogràfica (SIC) per a la distribució, la divulgació i l'accés al conjunt d'informació cartogràfica oficial de l'Ajuntament de Palma a través del web municipal d'acord amb l'establert al Portal de Transparència per a l'accés a la informació per part dels ciutadans/nes i d'acord amb les directrius de la Llei 19/2013, de 9 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern.

També es posa a disposició per tal d'avançar i fer passos d'obertura d'acord amb els principis inspiradors del projecte Aporta, iniciativa impulsada pel Ministeri d'Energia i Turisme i Agenda Digital a través de l'entitat pública empresarial Red.es i en col·laboració amb el Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques amb la finalitat de promocionar l'obertura i la publicació de dades de la informació produïda per les administracions públiques i el sector públic d'Espanya.

La documentació cartogràfica que es publica gratuïtament al web municipal és un bé públic i la seva utilització per part de terceres persones físiques o jurídiques està limitada a les condicions d'ús que s'estableixen a l'Ordenança reguladora de la taxa per a prestacions de serveis i realització d'activitats de l'Institut Municipal d'Innovació, aprovada pel Ple municipal de l'Ajuntament de Palma, publicada al BOIB corresponent, vigent en l'actualitat i subjecta al règim jurídic de propietat intel·lectual.

Aquest sistema d'informació cartogràfica, periòdicament actualitzat, permet l'accés, la consulta i la descàrrega dels arxius corresponents a la cartografia topogràfica bàsica i derivada oficial que formen les sèries del Mapa Topogràfic Municipal (MTM) a escales E=1:1 000, E=1:2 000 i E=1:4 000 elaborades per l'IMI. La sèrie MTM a E=1:500 està compilada en la sèrie MTM E=1:1 000. També es publiquen les sèries cartogràfiques corresponents a les diferents sèries d'ortofotografies aèries produïdes per l'IMI amb els diferents vols fotogramètrics realitzats i altres arxius cartogràfics d'interès municipal, com són la base de la guia de carrers municipal i el mapa amb la distribució i sectorització administrativa dels barris i districtes de Palma.

Enllaços addicionals

Galeria multimedia

Imatges

Presentació Sistema Informació Cartogràfica - IMI [1] Presentació Sistema Informació Cartogràfica - IMI [2]

Data darrera modificació: 10 d'octubre de 2017

© Ajuntament de Palma - SmartOffice Plaça de Cort 1. 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226 · Atenció telefònica: 010
Correu electrònic: smartoffice@palma.cat