Cercar

Inici -> Actualitat

L'Observatori d'Accessibilitat distingeix el portal web de l'Ajuntament com el més accessible dels 196 analitzats

30 de juliol de 2019

El web de Cort puja nou posicions en el rànquing respecte de l'anàlisi realitzada el novembre i obté una puntuació de 9,98, que el situen com el portal més accessible dels 48 de capital

Adrián García: "Aquest èxit és fruit de la bona feina que està fent l'Institut Municipal d'Innovació i l'equip web"

Palma, 30 de juliol de 2019.- L'Observatori d'Accessibilitat Web del Ministeri de Política Territorial i Funció Pública ha distingit el portal web de l'Ajuntament de Palma com el més accessible dels 196 portals web de diferents administracions analitzats durant el mes de juliol. En concret, el portal web és el número 1 en accessibilitat dels 48 portals d'ajuntaments de capital analitzats i dels 196 de diferents entitats d'àmbit estatal, regional i local analitzades.

L'Informe sobre accessibilitat web dels portals ajuntaments de tot l'Estat atorga una nota mitjana al web www.palma.cat de 9,98 sobre 10. Així, l'Observatori d'Accessibilitat felicita l'Ajuntament per mantenir el nivell d'accessibilitat i per "la dedicació" que es presta a aquest aspecte. Cal recordar que a la darrera anàlisi realitzada el mes de novembre el portal va obtenir una puntuació de 9,52 punts i llavors Palma assolí el número 10 del rànquing.

El regidor d'Economia, Hisenda i Innovació, Adrián García, agraeix la bona feina que ha fet en aquest sentit l'equip web. "Aquest èxit és fruit de la bona feina que està fent l'Institut Municipal d'Innovació", diu el regidor.

L'anàlisi que realitza de forma periòdica l'Observatori d'Accessibilitat avalua diferents espais del web i analitza l'existència d'alternatives textuals, l'ús d'encapçalaments, de llistes, les taules de dades, l'agrupació estructural, separació de continguts i presentació, la identificació de l'idioma principal, identificació de canvi d'idioma, contrast suficient, secció d'accessibilitat, navegació amb Javascript accessible, compatibilitat, etc. Es tenen en compte 20 verificacions d'accessibilitat, que recullen els principals aspectes d'accessibilitat que una pàgina web ha de complir.

La realització d'anàlisis periòdiques per part de l'Observatori permet conèixer el grau de compliment i veure com es va evolucionant al llarg del temps i aconseguir afermar un nivell òptim de compliment.

Aquesta millora progressiva de l'accessibilitat al portal web municipal s'emmarca dins la voluntat de l'equip de govern d'apostar per garantir l'accessibilitat en tots els àmbits, una feina transversal de totes les àrees, amb iniciatives com la posada en marxa de l'Oficina de l'Accessibilitat a l'Àrea d'Infraestructures, actuacions de supressió de barreres arquitectòniques als carrers i instal·lacions municipals, etcètera.

Data darrera modificació: 31 de juliol de 2019

© Ajuntament de Palma - SmartOffice Plaça de Cort 1. 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226 · Atenció telefònica: 010
Correu electrònic: smartoffice@palma.cat