Cercar

Inici -> Actualitat

L'Observatori d'Accessibilitat distingeix el portal web de l'Ajuntament com el més accessible dels 196 analitzats

30 de juliol de 2019

La web de Cort puja nou posicions en el rànquing respecte l'anàlisi realitzat el novembre i obté una puntuació de 9,98 situant-se com el portal més accessible dels 48 de capital

Adrian García: "Aquest èxit és fruit de la bona feina que està fent l'Institut Municipal d'Innovació i de l'equip web"

Palma, 30 de juliol de 2019.-L'Observatori d'Accessibilitat Web del Ministeri de Política Territoriali Funció Pública ha distingit el portal web de l'Ajuntament de Palma com el més accessible dels 196 portals web de diferents administracions analitzats durant el mes de juliol. En concret, el portal web és el número 1 en accessibilitat dels 48 portals d'Ajuntament de capital analitzats i dels 196 de diferents entitats d'àmbit estatal, regional i local analitzades.

L'Informe sobre accessibilitat web dels portals ajuntaments de tot l'estat atorga una notamitjana al web www.palma.cat de 9,98 sobre 10. Així, l'Observatori d'Accessibilitat felicit al'Ajuntament per mantenir el nivell d'accessibilitat i per "la dedicació" quees presta a aquest aspecte. Cal recordar que al darrer anàlisi realitzat el mes de novembre el portal va obtenir una puntuació de 9.52 punts i llavors Palma assolí el número 10 del rànquing.

El regidor d'Economia, Hisenda i Innovació, Adrian García, agraeix la bona feina que ha fet amb aquest sentit l'equip web. "Aquest èxit és fruit de la bona feina que està fent l'Institut Municipal d'Innovació", diu el regidor.

L'ànalisi que realitza de forma periòdica l'Observatori d'Accessibilitat avalua diferents espais de la web i analitza l'existència d'alternatives textuals, l'ús d'encapçalaments, de llistes, les taules de dades, l'agrupació estructural,separació de continguts i presentació, la identificació de l'idioma principal,identificació de canvi d'idioma, contrast suficient, secció d'accessibilitat,navegació amb Javascript accessible, compatibilitat, etc. Es tenen en compte 20 verificacions d'accessibilitat, que contemplen els principals aspectes d'accessibilitat que una pàgina web ha de complir.

La realització d'anàlisis periòdiques per part de l'Observatori permet conèixer el grau de compliment i veure com es va evolucionant al llarg del temps i aconseguir afiançaar un nivell òptim de compliment.

Aquesta millora progressiva de l'accessibilitat al portal web municipal s'emmarca dins la voluntat de l'equip de govern d'apostar per a garantir l'accessibilitat en tots els àmbits, una feina transversal de totes les àrees, amb iniciatives com la posada en marxa del'Oficina de l'Accessibilitat a l'àrea d'Infraestrutures, actuacions de supressió de barreres arquitectòniques als carrers i instal·lacions municipals,etcètera.

Data darrera modificació: 7 d'abril de 2021

© Ajuntament de Palma - SmartOffice Plaça de Cort 1. 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226 · Atenció telefònica: 010
Correu electrònic: smartoffice@palma.cat