Cercar

Inici -> Actualitat

L'App Platges segures desenvolupada per un equip multidisciplinar "Smart City Palma" rep un dels premis Digital Tourist 2020

16 d'octubre de 2020

Aquests premis,que es lliuren a Benidorm en el marc del congrés Digital Tourist 2020 estan organitzats per la patronal de la indústria digital AMETIC i distingeixen aquesta app com a millor solució digital de turisme i seguretat

Elena Navarro: "Estam molt satisfets per aquesta distinció que és fruit d'un treball en equip i d'una estratègia municipal com a destinació turística basada en la informació i la tecnologia, la confiança i la responsabilitat ciutadana i la millor gestió d'efectius municipals"

Premi Digital Tourist

Palma, 16 d'octubre de 2020.- L'app Platges Segures que s'implantà aquest mes de juliol a Palma per conèixer el grau d'ocupació de les platges, estar informats de les mesures de seguretat i distanciament social i conèixer l'ocupació de zones accessibles, ha estat distingida com a millor solució de digital de turisme i seguretat en el marc dels premis Digital Tourist 2020 que s'han lliurat aquesta setmana a Benidorm.


L'Ajuntament de Palma va presentar aquesta app a la segona edició dels premis Digital Tourism 2020 que organitza l'AMETIC, patronal de la indústria digital espanyola en el marc del Congrés Digital Tourist 2020, que va començar ahir i conclou avui a Benidorm.

En aquest sentit, la regidora de Turisme,Sanitat i Consum, Elena Navarro, es mostra satisfeta per aquesta distinció. "És un premi per tot l'equip iés fruit d'una estratègia municipal com a destinació turística basada en la informació i la tecnologia, la confiança i la responsabilitat ciutadana i la millor gestió d'efectius municipals", diu.


El Congrés Digital Tourist 2020 és un punt de trobada entre responsables de destinacions turístiques intel·ligents de les administracions central, autonòmica, provincial i municipal i és un espai d'intercanvi d'experiències i coneixements.


Cal recordar que el projecte de l'app platges segures es va desenvolupar en un temps record per un equip multidisciplinar "Smart City Palma" integrat per diferents àrees municipals: Àrea d'innovació a través de la Smart Office i Institut Municipal d'Innovació (Àrea AE/SC del IMI), Fundació Turisme 365, Àrea de Medi ambient i platges, Àrea de Seguretat Ciutadana, l'empresa IBE de coordinació devigilància de les Platges i l'empresa ESRISpain en col·laboració amb el partner Nexus Geographics . En aquest sentit, la directora general de Turisme, Maribel González, ha estat l'encarregada de recollir la distinció en nom de tot l'equip aquests dies a Benidorm.


A més, gràcies a aquesta solució tecnològica es va posar en marxa un protocol de seguretat coordinat per millorar de la resposta municipal davant de possibles aglomeracions i situacions de risc sanitari.


Una app que fomenta la corresponsabilitat i la informació


El sistema de l'app consisteix en recollir en temps real les visites registrades a les platges iajuda a visualitzar com la tecnologia pot ser un aliat comú entre l'administració i la ciutadania responsable. Cal recordar que aquesta app actualitza el grau d'ocupació de les platges de Palma gràcies a un sistema tecnològic integrat i a la coordinació dels responsables de vigilància, indicant les ocupacions, baixa, mitja, alta i molt alta.


En aquest sentit, un dels objectius de l'app era informar i afavorir la corresponsabilitat dels usuaris, posant a disposició dels visitants i ciutadania una solució que permet contribuir de forma responsables a fer de les platges un espai amable i segur.


· Descàrrega App:

 

Link Android https://play.google.com/store/apps/details?id=com.playas.palma


Link IOS - https://apps.apple.com/us/app/id1522274113

Data darrera modificació: 16 d'octubre de 2020

© Ajuntament de Palma - SmartOffice Plaça de Cort 1. 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226 · Atenció telefònica: 010
Correu electrònic: smartoffice@palma.cat