Cercar

Inici

La xarxa "smart wifi" arribarà a les platges de Cala Major, Ciutat Jardí, Can Pere Antoni i Cala Estància

6 d'abril de 2022

Red smart wifi

El contracte que avui ha aprovat la Junta de Govern amplia la cobertura a quatre platges urbanes i unifica tota la xarxa de zones turístiques


Navarro: "Aquest contracte és una passa més en el desenvolupament de Palma com a destinació turística intel·ligent"


Palma, 6 d'abril de 2022.- La regidora de Turisme, Sanitat i Consum, Elena Navarro, ha explicat avui en roda de premsa les millores que presenta el nou contracte de la xarxa smart wifi, vinculada a espais turístics, que ara surt a licitació mitjançant una concessió amb el sistema de concurrència competitiva per als pròxims cinc anys.


El nou sistema, que entrarà en vigor aquest estiu, permet que espais com ara les platges de Cala Major, Ciutat Jardí, Can Pere Antoni i Cala Estància disposin de xarxa wifi amb una cobertura òptima per primera vegada.


En aquest sentit, la xarxa smart wifi actual arriba a Platja de Palma i a altres punts turístics de la ciutat com ara el passeig del Born o la plaça Joan Carles I.


Navarro ha explicat que aquest projecte, que s'emmarca en el Pla Impulso, té l'objectiu de consolidar l'aposta perquè Palma sigui una destinació turística sostenible, segura i intel·ligent. "L'ampliació de la cobertura wifi no tindrà cap cost per a l'Ajuntament i, a més, el nou contracte ens permet consolidar l'aposta de Palma com a destinació turística intel·ligent; el nou sistema tecnològic ens aporta dades que ens permeten tenir un millor coneixement de l'impacte turístic digital i ajustar millor les polítiques turístiques", ha explicat la regidora.


Navarro ha destacat la millora de "qualitat" que suposarà aquest contracte, que permetrà "aplicar altres projectes del Pla Impulso que, sense aquesta millora de cobertura, no serien possibles", ha dit i ha recordat que un dels punts innovadors és que es podran instal·lar sensors que permetin recopilar dades que es podran centralitzar, interpretar i millorar estratègies de diferents àrees municipals.


Entre altres avantatges, el nou contracte permetrà disposar de forma directa de dades d'ocupació màxima de les platges sense haver de dependre del servei de socorristes, com s'havia fet fins ara amb l'app de platges.


Cal recordar que Palma va rebre a Fitur l'acreditació de Segittur que la posiciona com a destinació turística intel·ligent.


Link publicació oficial: https://noticies.palma.cat/portal/PALMA/premsa/contenedor1.jsp?seccion=s_fnot_d4_v1.jsp&contenido=142763&tipo=8&nivel=1400&layout=contenedor1.jsp&codResi=1

Data darrera modificació: 7 d'abril de 2022

© Ajuntament de Palma - SmartOffice Plaça de Cort 1. 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226 · Atenció telefònica: 010
Correu electrònic: smartoffice@palma.cat