Cercar

Inici -> Actualitat

Cort crea la SmartOffice per a impulsar una ciutat intel·ligent

14 de març de 2013

Cort crea la SmartOffice per impulsar una ciutat intel·ligent

L'Ajuntament de Palma vol potenciar l'aplicació de les TIC per a aconseguir una ciutat sostenible i més eficient

Aprovada una partida de 182.000 euros per a donar cobertura financera a obres de reforma dels habitatges destinats a persones desnonades

Palma, 13 de març de 2013.- El portaveu de l'equip de govern municipal i tinent de batlia d'Economia i Hisenda, Julio Martínez, ha informat avui que la Junta de Govern ha aprovat la creació de la SmartOffice, una oficina de caràcter multidisciplinari que té com a objectiu convertir Palma en una SmartCity, desenvolupant actuacions que permetin potenciar l'aplicació de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) per a aconseguir una ciutat més sostenible i eficient. Cort també ha donat cobertura financera al protocol d'actuació per al fons d'habitatge social municipal destinat a persones en situació de vulnerabilitat per insolvència sobrevinguda i afectats per desnonaments.

Julio Martínez, en roda de premsa després de la celebració de la Junta de Govern, ha valorat molt positivament la creació de la SmartOffice ja que aquesta "representa una fase més per a convertir Palma en una SmartCity". El tinent de batlia d'Economia ha insistit que "des de Cort estam realitzant un important esforç per a convertir Palma en una ciutat moderna, sostenible i eficient ja que si consideram que les ciutats són plataformes on treballen persones i les empreses desenvolupen les seves activitats, és fonamental realitzar tot un seguit d'actuacions que es desenvolupin mitjançant l'aplicació de les noves tecnologies de la informació i la comunicació". Julio Martínez ha destacat que els objectius que impulsen aquesta oficina "s'orienten cap a l'execució d'un diagnòstic de la situació actual ja que cal conèixer el que s'està fent dins de l'entorn municipal, per a poder realitzar posteriorment un Pla director". Per a aconseguir aquest objectiu, ha assenyalat Julio Martínez, "es procedirà a realitzar un inventari de les activitats i projectes que es realitzen a les diferents àrees municipals, ja que aquest projecte és multidisciplinari i acull totes les àrees de Cort i, alhora, cercar finançament, fórmules de col·laboració publicoprivada i altres fórmules de finançament que puguin arribar d'Europa". El tinent de batlia d'Economia ha apuntat que "Palma ha assumit un ferm compromís amb la innovació i prova d'això és que a partir del proper mes d'abril formarem part de la Xarxa Espanyola de Ciutats Intel·ligents i del Comitè de Normalització per a Ciutats Intel·ligents". Julio Martínez ha conclòs assenyalant que "volem convertir-nos en una plataforma digital que ens permeti maximitzar l'economia, la societat i el benestar dels ciutadans, i per això hem de facilitar els canvis tecnològics necessaris cap a comportaments més sostenibles i eficients. La idea és que en un futur, el ciutadà no hagi de acostar-se a Cort per a realitzar els tràmits ja que podrà, per dir-ho així, tenir l'Ajuntament de Palma a casa les 24 hores del dia".

Cobertura financera al fons d'habitatge social de Cort.- L'equip de govern ha aprovat avui formalment una modificació del pressupost municipal que permetrà donar cobertura financera al protocol d'actuació per al fons d'habitatge social municipal destinat a persones en situació de vulnerabilitat per insolvència sobrevinguda i afectats per desnonaments. Aquesta cobertura financera de 182.000 euros procedeix de la partida que Cort tenia previst destinar a publicitat i amb ella es podran rehabilitar i reformar els 87 habitatges, en especial els 22 que són de titularitat municipal. En aquest punt, el tinent de batlia d'Economia ha recordat que "des de l'equip de govern estam realitzant totes les actuacions necessàries per a donar resposta a les necessitats de les persones que han estat desnonades per execucions pressupostàries. Creim que amb aquesta modificació del pressupost, que sortirà de la partida destinada a publicitat, els ciutadans entendran que hi hagi menys publicitat si aquests diners es destinen a ajudar a les persones més necessitades".

Julio Martínez ha afegit que "dins el poc marge de maniobra que tenim a causa dels ajusts pressupostaris, hem cregut convenient destinar aquesta partida de publicitat a finançar aquesta actuació de manera que també esperam comptar amb el suport dels grups de l'oposició municipal en el pròxim ple".

Cort manté el programa de "Cinema a la Fresca".- Julio Martínez ha avançat que, tot i els ajusts pressupostaris, l'equip de govern ha decidit mantenir l'activitat de "Cinema a la Fresca", que compta amb més de 80.000 aficionats al cinema cada any. Encara que enguany el pressupost s'ha reduït de 120.000 euros a 80.000 euros, es mantindran el mateix nombre de pel·lícules que l'any passat. Com a novetat cal ressenyar que la pantalla i la plataforma no estaran situades al llac del Parc de la Mar i no hi haurà grades sinó que s'instal·laran cadires.

Personació en diversos contenciosos.- Cort ha decidit personar-se en tres contenciosos administratius interposats contra l'Ajuntament de Palma relatius a les quotes derivades per obres de reurbanització de la Façana Marítima, contenciós interposat pels veïns del carrer d'Antoni Pons, que demanen 1.500.000 d'euros per responsabilitat patrimonial, i un últim contenciós interposat per Tirme, per valor d'1,4 milions d'euros, en relació amb una liquidació de lloguer de la cessió d'ús que va fer Cort a aquesta empresa.

Altres acords.- L'equip de govern ha aprovat la concessió de dues subvencions per a la realització de programes de foment de la inserció laboral per a col·lectius en risc d'exclusió social. Aquestes subvencions, valorades en 610.00 euros, s'atorguen a les entitats socials Amadip, Esment i La Sapiència. Així mateix, Cort ha aprovat encarregar la millora de l'enllumenat públic en un passatge del carrer de Jaume Nadal per un valor de gairebé 14.000 euros.

Data darrera modificació: 7 d'agost de 2013

© Ajuntament de Palma - SmartOffice Plaça de Cort 1. 07001 Palma (Illes Balears) Telèfon: 971225900 - 630308226 · Atenció telefònica: 010
Correu electrònic: smartoffice@palma.cat